Comfortabel voor de camera staan
29 april 2019

Vind je het spannend om voor de camera te staan? Dat geeft niets, want je bent niet de enige! Hoewel men het niet direct zegt, merken we dat mensen vaak gespannen worden als de camera aangaat. Dat is helemaal niet nodig. Daarom helpen we je graag jouw zelfvertrouwen te vinden tijdens het filmen. Met deze tips sta je comfortabel voor de camera.

Licht, camera, zelfvertrouwen. Check! 

Een goede voorbereiding

Misschien een beetje een open deur, maar een goed begin is echt het halve werk. Een goede voorbereiding scheelt stress en zorgt voor minder spanning. Het is belangrijk om te weten wat je van gaat vertellen. Formuleer de boodschap op een duidelijke manier. Hier kun je natuurlijk een script voor gebruiken maar dit is geen must! Jij bepaalt zelf wat goed voelt.

Oefening baart kunst

Vind je het gek om tegen niemand te praten? Weet je niet precies hoe je klinkt op film? Dan hebben wij een simpele oplossing: oefen alvast voor de camera. Dit kun je al een paar dagen van tevoren uitproberen en dit hoeft natuurlijk niet op kantoor. Je kunt eenvoudig een eigen filmpje opnemen met je smartphone. Neem hiervoor een gemakkelijk onderwerp. Dit mag je vakantie zijn maar ook je favoriete film. Zorg dat het filmpje ongeveer 2 minuten duurt. Bekijk jezelf na het filmen en let goed op je houding en stem. Indien mogelijk, leg de video even weg en bekijk bijvoorbeeld een dag later opnieuw.

Wat trek je aan?

Wat je ook draagt, het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit. De kijker ziet dit namelijk direct aan jouw houding. Daarnaast is het geweldig als je outfit overeenkomt met je boodschap.

Wil je precies weten wat je aan moet doen tijdens het filmen? Met deze tips ga je zeker shinen voor de camera!

Het gaat niet altijd goed

Een foutje kan gebeuren. Het is dus niet erg als je je een keer verspreekt. Het is eenvoudig en geen enkel punt om het nog een keer te doen. Daarnaast kunnen onze videotoppers natuurlijk alles aanpassen in de montagefase. Wees dus niet bang om een fout te maken.

 

 

Lees meer over '💡 STRATEGIE'

Onboarden met video

Onboarden met video

Inwerkvideo’s hebben een aantal voordelen; nieuwe werknemers ervaren een warm welkom en het bespaart het bedrijf heel veel tijd en geld. Start nu!