Dasspeld-microfoon: klinkt het beter?
10 oktober 2018

Hoor jij het verschil? Bij het maken van een video is geluid toch wel een van de belangrijkste dingen. Of je nou persoonlijke video’s opneemt of voor een Videosnack van je bedrijf, je kunt eigenlijk niet zonder goed geluid.

In deze quicklearning testen Roland en Jane de geluidskwaliteit van een dasspeld-microfoon en die van een ingebouwde microfoon op een telefoon. Kijken en vooral luisteren dus!

In elke telefoon zit tegenwoordig een ingebouwde camera waarmee je de prachtigste beelden kan filmen. Maar geldt dat ook voor de microfoon? Roland en Jane hebben het verschil gefilmd met een dasspeld-microfoon op twee verschillende locaties vlakbij ons kantoor.

Tijdens deze test hebben wij gekeken naar de meest voorkomende situatie voor het filmen met een smartphone. Wij hebben vooral gelet op het goede plaatje (afstand van 2 – 3 meter zodat Jane goed in beeld is) en hebben bewust geen rekening gehouden met de audio.

In elke telefoon zit tegenwoordig een ingebouwde camera waarmee je de prachtigste beelden kan filmen. Maar geldt dat ook voor de microfoon?

Conclusie

Het resultaat is duidelijk. Het gebruik van een dasspeld-microfoon zorgt voor een beter resultaat dan de ingebouwde microfoon van je telefoon. Mijn stem klinkt helderder en voller. Daarnaast is het omgevingsgeluid bijna niet te horen.

De dasspeld-microfoon is ook handig in gebruik. Hij is gemakkelijk aan te sluiten. Met een verlengsnoer konden wij met gemak filmen en voldoende afstand houden.

Een kleine investering met een groots resultaat!