Dé manier om je video op LinkedIn te delen.
30 maart 2019

Een krachtige video is een goed begin, maar dit is nog niet genoeg. Het echte rendement van video realiseer je door de content goed te delen op YouTube en social media. Hoe zit dit eigenlijk met LinkedIn? Hoe plaats je daar een video, zodat zoveel mogelijk connecties en volgers de video zien.

In deze video bespreken wij op welke 2 manieren je een video kunt delen op LinkedIn en welke methode je moet gebruiken. Verder laten wij in deze quicklearning zien hoe je je video native deelt met de LinkedIn app en via een computer.

2 manieren van videodelen

Het gebruik van video op een LinkedIn profiel kan een goede manier zijn om persoonlijkheid aan je bedrijf toe te voegen. Het is ook een goede manier om op te vallen.

Je kunt je video op 2 manieren delen op LinkedIn:

  1. Via een YouTube link
  2. Door je video rechtstreeks te uploaden naar LinkedIn

De grote vraag is natuurlijk: wat is de meest effectieve manier van uploaden? Dat is de 2e manier, het direct uploaden van je video naar LinkedIn. 

De 2 grootste voordelen van direct uploaden:

Het belangrijkste voordeel van je video direct uploaden (native video) is dat het algoritme van LinkedIn dit veel meer waardeert. Net als andere zoekmachines en social mediaplatforms heeft LinkedIn ook een eigen algoritme, die bepaalt wat je als eerste te zien krijgt.

De updates waar de meeste moeite in wordt gestoken, zoals een zelfgemaakte video, worden het hoogst gewaardeerd. Als je een video zelf uploadt, weet LinkedIn dat je hem zelf hebt gemaakt. Dit resulteert in meer zichtbaarheid op de tijdlijn van je connecties en volgers.

Er is nog een voordeel voor het uploaden van je eigen video’s. LinkedIn speelt deze video namelijk automatisch af als hij voorbijkomt. De kijker hoeft de video niet aan te zetten, in tegenstelling tot een YouTube link. Dit zorgt ervoor dat je video automatisch opvalt bij de kijker.

r

Met direct uploaden zorg je voor het beste rendement op LinkedIn

Stappenplan: je video uploaden met de LinkedIn app

Stappenplan: Video uploaden via een computer

Je kunt je video via je telefoon plaatsten, maar vaak is het handiger om dit te doen via een PC of laptop. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om een ondertiteling onder je video te plaatsen.

Hoe doe je dat? Dit zijn de stappen:

1. Ga naar https://www.linkedin.com. Wil je de video op jullie bedrijfspagina zetten, ga dan eerst naar je bedrijfspagina via ‘ik’ rechtsboven op de pagina.

2. Bovenaan zie je een blokje waar je een update kunt plaatsen. Klik op het videocamera’tje.

3. Zoek je video op en druk op openen om de video te plaatsen.

4. Nu zie je je video verschijnen en kun je tekst boven de video plaatsen.

5. Wil je ondertiteling plaatsen? Dan klik je op het pennetje in je video. Dan kun je naar je SRT bestand gaan om de ondertiteling er onder te zetten.

6. Uploaden maar!

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...