Help ik heb ondertiteling op YouTube geplaatst maar ik zie hem niet
4 augustus 2020

Je video is klaar en hij staat online op YouTube. Je hebt de juiste stappen doorlopen voor het ondertitelen van je video en bent trots op het eindresultaat. Tijd om de ondertiteling in de praktijk te bekijken. Bij het aanzetten van je video zie je echter geen ondertiteling onder je video, Wat nu?

Het toevoegen en toepassen van een ondertiteling op YouTube kan in het begin best lastig zijn. Het is zeker even zoeken waar de juiste functies zitten. Videosnacks helpt je graag verder zodat je kunt genieten van tekst onder je video.

Een druk op de knop

Indien de ondertiteling goed is toegevoegd, ben je één stap verwijderd om te genieten van je ondertiteling. Ga naar de video en klik op het pictogram met de CC. Je ziet direct de ondertiteling terug op je video. Zie je geen CC? Dan is de ondertiteling helaas niet goed ingesteld.

Mobiel

Bekijk je de video op je smartphone? Dan kan het zijn dat de ondertiteling op je toestel nog niet zichtbaar is. Klik rechtsboven op de drie puntjes en selecteer ondertiteling. De ondertiteling is nu zichtbaar, zo simpel is het.

Een andere taal

Benieuwd of je nieuwe ondertiteling is gelukt voor een andere taal? Dit is ook mogelijk door naar je video te gaan. Klik op het instellingen pictogram (het tandwieltje) onder je video en klik op Ondertiteling. Hier kun je de taal selecteren die je graag wilt controleren.

Voor altijd online

Wil je liever dat je ondertiteling standaard staat ingeschakeld bij je video’s. YouTube geeft gebruikers de mogelijkheid om dit in te schakelen. Klik rechtsboven op je thumbnail en ga naar Accountinstellingen (of Settings). Selecteer aan de linkerkant het knopje Afspelen. In dit scherm kun je selecteren om de ondertiteling altijd weer te geven door het vakje aan te vinken. Je kunt het hier natuurlijk ook uitzetten. Klik op Opslaan en voilà, je ondertiteling is altijd zichtbaar.

En zo is je ondertiteling zichtbaar op je video. Is het gelukt met de instellingen of heb je nog een vraag? Laat het aan ons weten via de comments.

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...