Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?
14 juli 2020

Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video.

YouTube heeft het erg makkelijk gemaakt om een aangepaste abonneer knop aan je bericht toe te voegen. Dit is vrij eenvoudig om zelf te installeren! In deze quicklearning leggen wij je het je uit.

Vind je weg naar Creator Studio

YouTube is bezig met het veranderen van de Creator Studio. De nieuwe versie heeft nog niet de mogelijkheid om een aangepaste abonneer knop toe te voegen. Het kan zijn dat je enkele stappen moet doorlopen om de klassieke pagina te vinden. Gelukkig zijn wij bij Videosnacks niet te beroerd om je te helpen!

Log in op YouTube en ga naar je eigen kanaal. Dit doe je door rechtsboven op je foto te klikken en je kanaal te selecteren. Klik op kanaal aanpassen en ga naar Videobeheer. Je wordt nu doorverwezen naar de Creator Studio.

Er is een grote kans dat je wordt doorverwezen naar de nieuwe Creator Studio van YouTube. Deze pagina kun je herkennen aan het woord ‘Studio’ linksboven in de hoek. Je kunt naar de klassieke versie gaan door links onderin te klikken ‘Klassieke versie van Creator Studio’. Je bent nu in het juiste scherm.

Geen zin om deze stappen te doorlopen? Klik dan hier om direct naar de klassieke Creator Studio te gaan. Vergeet niet eerst in te loggen.

Abonneer knop toevoegen

Je hebt de Creator Studio gevonden, hoera je bent al over de helft! De volgende stappen zijn erg makkelijk. Klik aan de rechterkant op Kanaal en ga naar Branding. Hier kun je het watermerk toevoegen aan je video’s. Zoek de juiste afbeelding en selecteer opslaan.

Het watermerk

Het bestand van het watermerk moet voldoen aan de volgende criteria.

  • PNG of GIF formaat
  • Is kleiner dan 1 MB

Voor de rest ligt de keuze helemaal bij jezelf. Jij bepaalt zelf wat je als abonneerknop wilt gebruiken. Zo kun je je eigen logo gebruiken, zelf een watermerk maken of een subscribe/abonneerknop gebruiken van YouTube. Let bij het kiezen van je watermerk op de volgende punten.

  • Zorg voor een transparante achtergrond. Dit is een stuk mooier op de video
  • Geen transparante achtergrond? Maak gebruik van één kleur in de afbeelding
  • Een ratio van 4:1 is het best. De rechthoek zal dan niet de weg zitten
  • Gebruik alleen afbeeldingen waarvan je de rechten hebt. Twijfel je? Gebruik de afbeelding niet.
  • Optimaliseer de naam van de afbeelding. Zorgt dat het naam gerelateerd is aan de video. Voorbeeld: YouTube-abonneer i.p.v. llvd92.png

En nu in de bonus bij Videosnacks: een gratis subscribe button. Je kunt de afbeelding hieronder gebruiken voor jouw eigen YouTube kanaal. Deze afbeelding heeft de juiste ratio en een transparante achtergrond. Zo kun je verder met de laatste stap.

Weergavetijd

Je bepaalt zelf wanneer de abonneer knop in beeld komt. Je kunt kiezen uit:

  • Einde van de video
  • Volledige video
  • Aangepaste starttijd

Klik op Updaten als je klaar bent.

Nog even wachten!

Het is gelukt! Zo moeilijk was het niet toch? Nu alleen nog even kijken of je watermerk al op je video’s te zien is. Niet schrikken als je niets ziet. Het kan zijn dat YouTube tot 48 uur er over doet om de abonneerknop toe te voegen. Nog een paar dagen geduld dus.

Is het gelukt met het vinden van de Creator Studio? Of heb jij een eigen logo gemaakt voor YouTube, maar heb je problemen met je abonneerknop? Laat het ons dan weten!

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'