Selecteer een pagina

 

 

 

 

Jane kijkt terug op 2020

17 maart –  it’s my party cry if i want to ????

Ik ben jarig en ik zet tussen de middag mijn mobiel op stil. Alle appjes met ‘maak er een mooie dag van’ en ‘fijne verjaardag’, maken me verdrietig. Het is geen fijne dag. Net zo vaak als ik een gefeliciteerd-appje binnen krijg, worden we ook gebeld dat er weer een filmklus wordt geannuleerd.

Geen werk meer en we besluiten als team dat we allemaal thuis gaan werken. De jongens doen de deur achter zich dicht en Mariska en ik blijven nog even verdrietig zitten. Wat betekent dit voor Videosnacks?

Thuis

Gelukkig kwam snel de staatssteun en dat gaf lucht. Vanuit huis maken de jongens het laatste montagewerk af en we starten met het schrijven van online trainingen. Iets wat we al op ons lijstje hadden, maar vooral ook als een soort bezigheidstherapie.

De eerste week had ik op LinkedIn een post geplaatst met de vraag of ik directeuren en bestuurders kon helpen met videoboodschappen. En al snel reed ik naar Purmerend om samen met de directeur van de Prinsenstichting een videoboodschap op te nemen. Daarna volgde de burgemeester van Alkmaar en zo reed ik van de een naar de ander.

Weer terug naar de Videovilla

Langzaamaan keerden we allemaal weer terug naar de Videovilla. Online grote videobestanden bewerken was ondoenlijk en ons kantoor konden we coronaproof inrichten. Na 6 weken weinig werk, werd het weer steeds drukker.Videoboodschappen bleken effectief en wekelijks reden we langs onze vaste filmsterren. Daarnaast ontstond er een nieuwe vraag; uitlegvideo’s hoe om te gaan met corona, rondleidingvideo’s voor de kinderopvang en kijkjes achter de schermen bij de GGD Hollands Noorden.

Loslaten

Roland kwam in 2018 bij Videosnacks in dienst als mijn eerste medewerker. Samen filmden we talloze video’s en hebben honderden uren samen in de auto gezeten. Maar soms moet je iets loslaten om verder te komen. Het was tijd dat Roland een volgende stap zou zetten, zijn vleugels uitslaan en de wijde wereld in vliegen. Roland heeft mij geholpen om Videosnacks van de grond te krijgen en hij heeft de ervaring opgedaan om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Maar dat gat moesten we wel opvullen. En daar is Jonas ingesprongen en 2 weken later kwam Mark ons team versterken. Samen met Rogier een mooi technisch team. Waar Rogier voor structuur en een solide basis zorgt, is Jonas de filmer en techneut. En Mark? Die is zo flexibel als een elastiekje en pakt alles aan.

Eerlijk is eerlijk, Mariska en ik houden graag controle. Dus check, check, dubbelcheck. Dat heeft ook een nadeel: dat wij overal verantwoordelijk voor blijven. Door de drukte moest dat anders en de jongens wisten de oplossing; wij moesten loslaten en hen meer verantwoordelijkheden geven.
Eh… ja… oke…

Hun feedback was terecht: want nu een paar maanden later zijn we als team meer in balans en de boys nemen absoluut de verantwoordelijkheid op zich.

Laatste loodjes

En nu moeten we nog 1 week knallen en dan 2 weken vrij. Het was een bijzonder jaar met de nodige stress. Maar wij hebben geluk…ondanks corona groeit ons bedrijf. Want heel veel bedrijven en organisaties realiseren zich dat video een effectieve manier is om te communiceren met klanten en medewerkers. En ook dat het ontzettend veel geld kan besparen, door bijvoorbeeld e-learning en uitlegvideo’s.

En 2021….

Na de kerstvakantie start Merel bij ons als Videoproject Captain. Heerlijk, want zij zal projecten van Mariska en mij overnemen en haar eigen projecten gaan draaien. Daardoor krijgen wij weer de tijd om op pad te gaan en samen met het team nieuwe diensten en ideeën te ontwikkelen.

Met dit dreamteam gaan we er in 2021 weer voor! Samen weer ons stinkende best doen om al die mooie projecten super smooth te laten verlopen met goede video’s en blije klanten als resultaat. Want…..Making Fans, daar doen we het voor.