Selecteer een pagina

LET’S TALK VIDEO

A match made in Alkmaar, zo’n 4 jaar geleden.

HOT NEWS

 

Ik ben namelijk het ‘jongste’ teamlid van Videosnacks uit Alkmaar, het bedrijf van mijn voormalige kantoorgenoot en maatje Jane van Vliet.

Ik ga een bijdrage leveren aan de groei en verdere ontwikkeling van Videosnacks. Aan mij de schone taak om onze projecten (van klanten en intern) zo soepel mogelijk te laten verlopen. Van het voorstel tot aan de oplevering van een videoproject en natuurlijk daarna 😉

Een superleuke uitdaging!

Ook op het gebied van marcom, teksten, sales en in het creatieve proces zal ik mijn steentje bijdragen. Want het is echt gaaf om samen met onze Videosnack Creators Rogier en Roland uit alle shots een mooi verhaal te maken en te zorgen dat alle puntjes op de i staan. Mijn eerste video’s heb ik trouwens al ondertiteld (‘want jij bent zo goed met teksten’).

Juist die afwisseling tussen regelen, creatie, plannen maken én oppakken en projecten van A tot Z begeleiden, is waar ik naar op zoek was. En ja, alles is natuurlijk ook communicatie, dus dat komt mooi uit.  En dan ook nog eens werken in een leuk team, bij een bijzonder sociaal bedrijf, dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft.

Ik zou het doen. En deed het!

Waarom deze move?  

Na 5 jaar als zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver gewerkt te hebben, was ik toe aan iets nieuws. En heel eerlijk, dat was best een zoektocht. Mijn plan was dan ook om een paar maanden niets te doen en te gaan onderzoeken wat ik echt wilde. Dat plan was goed en van korte duur.

Inmiddels ben ik al een paar weken aan de slag als Project Powervrouw bij Videosnacks, een titel uit de koker van collega Roland. Zelf had ik Miss Behind The Scenes bedacht, want dat ben ik: de regelneef achter de schermen. Een plek waar ik mij goed voel, want video’s met mij in de hoofdrol zijn tot nu toe geen succes. He Jane? Maar goed, wat niet is, kan nog komen.

Voor de liefhebbers die willen weten hoe dit begon…..

Met een gekke app van mijn kant in mijn vrije sabbatical decembermaand: ‘ik kan altijd nog bij jou komen werken’ en aan de andere kant de gedachte bij Jane ‘met Maris aan mijn zijde ben ik veel beter/ik mis Maris tegenover mij’…

Onder het genot van een etentje bij Hofman in Alkmaar (altijd fijn!) gingen we verder met dagdromen. Die avond gingen we vol ideeën (en wijntjes) de deur uit. Drie weken later waren we eruit: onze samenwerking was beklonken.

Een onwijze klik

Dat is er vanaf het begin, zeg zo’n 4 jaar geleden toen we elkaar leerden kennen. Allebei zzp’er in Alkmaar. Jane in videomarketing, ik in communicatie en later vooral veel tekstwerk. Jane de creatieveling en handige Harry met een heerlijke positieve energie. Altijd aan de slag met nieuwe ideeën en concepten, vrouw van de grootse plannen, grootse ambities én de grote lijnen. Afkomstig uit de zorg. Aan het bureau tegenover zat ik, met mijn geel/blauwe profiel. Eigenlijk ook best creatief, maar veel meer van de details, strategie, resultaatgericht, altijd opbouwend kritisch en volgens Jane zakelijk gezien best handig ;-).  

Twee jaar lang hebben we een supertoffe tijd gehad in unit 1.20 in DTC. Jane huurde mij zo nu en dan al in (voor webteksten, blogs en het uitwerken van zakelijke voorstellen, niet haar ding!) maar ook tussen de bedrijven waren we elkaars maatje en sparringpartner.

Maar aan al het goede komt een eind.

Team Videosnacks was geboren

Videosnacks groeide en Jane ging van zzp’er naar Awesome Boss. En dus was unit 1.20 te klein en verhuisde Videosnacks naar het mega penthouse van DTC, waar we nu nog zitten. Nog even, want binnenkort verhuizen we naar de allerbeste stek die er is: de enige echte vrijstaande DTC-villa!

Een heerlijke lichte werkplek voorzien van openslaande deuren naar de tuin, een super vette workshopruimte en 8 heerlijke werkplekken (dus nog volop ruimte voor groei!). Een leuke lunchroom, bar en eventruimte op 10 meter loopafstand en volop gratis parkeren voor de deur (eens een makelaar ;-)).

Zo….voor nu zijn jullie weer bij.

Binnenkort deel ik meer over onze verhuizing en de workshops Youtube & Ondertitelen en Video’s goed delen op Social Media, die we elke maand gaan geven in onze Video Villa. Deelname aan de workshops kost niets en levert je in ieder geval veel kennis op. Ideaal voor ondernemers en marketingcommunicatie adviseurs die de online zichtbaarheid van hun bedrijf of (zorg)organisatie willen vergroten. Bijvoorbeeld met deze toffe videoconcepten waar wij oprecht trots op zijn: onze Sneak Peek bedrijfsfilms of locatie-/binnenkijkvideo’s.

Tot slot: Nog 1 gouden tip voor alle starters op de videomarkt:

Kijk ook eens op onze quicklearnings als je meer over videomarketing wilt weten. Hier vind je onze leerpagina’s (combi van tekst én natuurlijk video) die telkens 1 specifiek onderwerp behandelen. Handige praktische informatie die gelijk toepasbaar is.

Bv.  De manier om je video op Linkedin te delen? of Hoe ondertitel je een video?

Vanaf nu is mijn nieuwe slogan dus: LET’S TALK VIDEO!

Wil je meer weten over wat wij doen, hoe wij dat doen en of dit ook iets voor jouw organisatie is? Laat het weten. Ik kom graag bij je langs of kom een kop koffiedrinken in onze Video Villa aan de Koelmalaan in Alkmaar!

It’s a wrap!

Lees meer over 'Over ons'

Onboarden met video

Onboarden met video

Inwerkvideo’s hebben een aantal voordelen; nieuwe werknemers ervaren een warm welkom en het bespaart het bedrijf heel veel tijd en geld. Start nu!