072 - 20 10 145 team@videosnacks.nl
Van ZZP’ER naar awesome Boss – 1 jaar later
13 oktober 2018
Vorige jaar 2017… dit is het nog niet…

Na 3 jaar ondernemen was ik het ZZP’en zat. Mijn droom om een bruisend bedrijf, vol leuke blije mensen, was nog héél ver weg. 

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”.

Ja, daar heb je mijn vader weer met één van zijn quotes. Maar deze quote ging vorig jaar niet uit mijn hoofd. Het werd een soort mantra: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.…. Ik realiseerde me dat ik nu iets moest doen om uiteindelijk dat bruisende bedrijf te krijgen. Maar hoe? Ik liep ook niet over van de opdrachten (en omzet).

In de hoop op een ingeving, scrolde ik op een ochtend door mijn linkedin contacten. En daar stond de naam van Edwin Teljeur tussen, directeur van re-integratie bedrijf MEO. Misschien is dat wel wat voor mij, dan kan ik toch iets doen met mijn zorg-achtergrond. Ik stuurde hem een mail en in no-time gaf ik de eerste workshops aan de jongeren van Meo. Wauw, dit is tof!

 September 2017

“We hebben iemand voor je”

Oh fuck… ze hebben een kandidaat voor me. Ik krijg zijn portfolio gemaild en ik denk alleen maar; wat een talent. Maar wat kan ik hem nog leren? Dit talent was op zoek naar een werkervaringsplek om meer over ondernemerschap te leren, dus we hadden snel een deal!

Oh fuck… nu moet ik nog wel een locatie en computers regelen. Godzijdank dachten Jerry en Esther van de Telefooncentrale met mij mee en kwam er een unit op de zolder van de Telefooncentrale vrij. Na een oproep op LinkedIn, hielpen de mannen van ICTvanafmorgen mij aan knappe PC’s. Klaar voor een nieuw begin!

Kandidaat ✅

Ruimte ✅

Computers ✅

Toen werd het echt wat: ik was definitief niet meer alleen. Mijn bedrijf werd het ons bedrijf. Het was weer heerlijk om samen aan een klus te werken. Ik leerde van die gasten allemaal nieuwe technieken, hoorde de laatste trends en voelde me ik me ook een stuk minder hip.

November 2017

“Jane, het zijn firstjobbers”

 

Twee weken na de start van deze nieuwe fase kwam Bas Leenders (van Partner in Werk) langs met Roland Volbeda. Deze tweede kandidaat bleek een echt verborgen talent te zijn.

Toen werd het echt wat: ik was definitief niet meer alleen. Mijn bedrijf is opeens ons bedrijf. Het was weer heerlijk om samen aan een klus te werken. Ik leerde van die gasten allemaal nieuwe technieken, hoorde de laatste trends en voelde me ik me ook een stuk minder hip.

Of zeg maar oud. Blijkbaar was ik toch meer van de oude stempel dan ik dacht. Ik begon me ook te irriteren aan hun slappehapperigheid; te laat komen, gemakzuchtig met opdrachten om gaan en die gh#@%%$% telefoon. Dat klereding was de hele dag aanwezig.

Vincent Smit van Kickstart Your Social Media bracht helderheid;  “Jane, het zijn firstjobbers. Je moet ze nog leren om werknemer te zijn”. Oh ja…

Januari 2018

“Na hoeveel keer te laat komen, word ik ontslagen?”

 

Talent nummer één stopte en daarvoor in de plaats kwam talent nummer 3: Rogier Van Ast. Rogier zocht een werkplek waar hij zichzelf kon zijn en mocht blijven. Naast zijn nieuwe werkplek bij mij, ging hij ook naar een begeleid wonen project. Rogier is leergierig en stelde ons dagelijks vragen; hoe vaak doen jullie boodschappen? Is mijn shirt gekrompen? Wat is lekker voor in de sla? We kregen mooie en echte gesprekken in de pauze, over onzekerheid, toekomstplannen en omgaan met je beperkingen.

Op een dag vroeg Rogier mij; “Jane, na hoe vaak te laat komen, word je ontslagen?”. Beetje gek dat hij die vraag stelde, want hij kwam bijna nooit te laat. Ik realiseerde me dat hij misschien nog veel meer vragen had. Ik vroeg hem een lijstje te maken met alles wat hij wilde weten over werken in een bedrijf.

Een gouwe greep! Hij maakte een lijst met vragen en Roland vulde ze aan. Samen bespraken we de onderwerpen en ik zette de afspraken op papier. De norm werd gesteld en het Videosnacks medewerkersgidsje was geboren 😉

Februari 2018

“Sorry, zei je nou 5 of 50 video’s?”

Met een team van drie mensen, had ik ook 3 keer zoveel werk nodig. Gelukkig werd ik direct gesteund door enkele organisaties, zoals het RPA-NH en de Prinsenstichting.

Op een donderdagmiddag belde Ilja Haenen van de Prinsenstichting en vroeg of wij 50 video’s konden maken van alle woonlocaties. Tuurlijk kunnen wij dat! Maar hoorde ik dat nou goed? Zei je nou 5 of 50 video’s? Ik bracht een offerte uit en we kregen de opdracht. Dat betekende de komende maanden voldoende werk en omzet.

We hebben 52 locaties in beeld gebracht en meer dan 120 cliënten, begeleiders en ouders geïnterviewd. In de video’s brengen we de woonlocatie in beeld en vertellen de medewerkers over de begeleiding en cliënten en ouders over hoe ze de zorg ervaren.

De locatievideo’s zijn gemaakt voor cliënten en betrokken die op zoek zijn naar een nieuwe woonplek. De video’s geven informatie, maar zorgen vooral voor houvast en geruststelling in deze spannende tijden van verandering en verhuizing. Dat is pas gastvrije-zorg!

Juli 2018

“Een videosnacks-familie-BBQ?”

In juli waren we op de helft van ons Prinsenstichting-project zijn en dat moest gevierd worden. Zullen we uit eten gaan? Of een avondje op stap? Wat willen jullie, vroeg ik aan de boys. Kunnen we ook een Videosnacks-familie-BBQ organiseren? Eh, ja… Tuurlijk. De Videosnacks-familie-BBQ werd het hoogtepunt van 2018! Dit zie je ook terug op de foto hieronder.

Oktober 2018 “Je weet toch wel dat je een awesome boss bent?”

1 jaar later, meer dan 100 video’s gemaakt en 2 medewerkers officieel in dienst. Was het een makkelijk jaar? Nee, dat niet. Was het een moeilijk jaar? Dat ook niet. Het was een intens jaar.

Nu weet ik beter wat ik met mijn bedrijf wil, wat voor werk we nodig hebben om nog meer kansen aan mensen te geven en ik weet sinds vorige week dat ik een awesome boss ben. Hatsiekiedee!

The boss is blij!

Lees meer 'Over ons'

Jane kijkt terug op 2020

        Jane kijkt terug op 2020 17 maart -  it's my party cry if i want to ???? Ik ben jarig en ik zet tussen de middag mijn mobiel op stil. Alle appjes met ‘maak er een mooie dag van’ en ‘fijne verjaardag’, maken me verdrietig. Het is geen fijne dag. Net zo vaak als...