Video delen op Instagram
26 november 2019

Even lekker scrollen op Instagram: wie doet het niet? Instagram wordt gebruikt om in contact te blijven met vrienden, inspiratie op te doen en vooral voor ontspanning. Er kunnen geen links aan posts toegevoegd worden en er is veel competitie voor de aandacht van de kijker. Dit maakt het platform lastiger voor commerciële video’s en het realiseren van conversie. Maar, dat is ook niet het doel van dit sociale medium.

Instagram is perfect om een positief gevoel over te brengen. Om te connecten met jouw doelgroep. Het is van belang om je video’s aan te laten sluiten bij deze groep. Denk aan  sfeerimpressies, demonstraties van producten of natuurlijk binnenkijkvideo’s.

Een video uploaden naar Instagram is niet moeilijk. In deze quicklearning leggen wij je uit op welke manier je een video kan uploaden naar Instagram. Als bonus nemen we ook het uploaden naar het nieuwe videoplatform van Instagram genaamd IGTV mee!

Instagram

Stap 1: Het is niet mogelijk om een video aan Instagram toe te voegen via een computer. Dus je moet je video via je app uploaden,

Stap 2: In de app vind je onderaan een grote plus in een vierkant. Klik op de icoon om een video toe te voegen.

De video moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Duur van de video moet tussen 3 – 60 seconden zijn.
  • Video’s op Instagram komen het beste tot hun recht wanneer deze van vierkant formaat zijn. Zorg er daarom voor dat de ratio van je video gelijk is. Het maakt niet uit of dit 100:100 of 1920:1920 is. Zolang de ratio goed is, zorgt Instagram voor de rest.
  • De video moet op jouw mobiel te vinden zijn. De enige uitzondering op de regel zijn enkele ondersteunende file sharing services. Zo kun je denken aan Dropbox en Google Photos.

Stap 3: Selecteer je video

Stap 4: Het is optioneel, maar je mag een filter toevoegen aan de video.

Stap 5: Schrijf je eigen beschrijving. Bij een Instagram video is het niet mogelijk om een titel toe te voegen. Dit is gelukkig niet nodig. In de beschrijving is het ook mogelijk om je eigen hashtags toe te voegen. Daarnaast kun je ook een locatie toevoegen aan je video, maar dit is niet verplicht.

Stap 5: Je kunt nu de video online zetten, door rechts bovenaan op Delen te klikken. Bij Instagram is het niet mogelijk om een video in te plannen. De video wordt dus direct geplaatst. Happy viewing!

Video delen via IGTV

Sinds juni 2018 heeft Instagram een nieuwe optie om video te delen. De nieuwe video-app van Instagram heet IGTV en heeft veel nieuwe mogelijkheden. Deze optie is vindbaar via de gebruikelijke Instagram-app of door de speciale IGTV-applicatie te downloaden.
Het videoplatform van Instagram is echt gemaakt voor verticale video’s. Dit is een groot verschil vergelijkbaar met concurrenten zoals YouTube. Bijna alle video’s op YouTube zijn namelijk horizontaal. Daarnaast draait IGTV veel minder om likes en professionaliteit. Het platform richt zich op authenticiteit en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe deel je een video op IGTV?

Stap 1: Ga via Instagram naar IGTV. Je vindt het oranje icoontje rechtsboven. Voor het uploaden van je eigen video’s moet je een kanaal aanmaken. Dit doe je door op het tandwiel te klikken naast de zoekbalk.

Stap 2: Schiet de video verticaal en zorg ervoor dat hij op je smartphone staat. IGTV heeft geen ingebouwde video-functie, het is dus niet mogelijk om de video direct te schieten via de app. Vervolgens upload je de video vanuit je galerij. De video moet aan de volgende eisen voldoen:

  • De video moeten ten minste één minuut duren, de maximale lengte van de video is 15 minuten als je uploadt vanaf een mobiel apparaat en 60 minuten als je uploadt via internet.
  • Bestandsindeling of bestandsformaat moet MP4 zijn.
  • Je kunt een verticale video met een beeldverhouding van 9:16 uploaden of een horizontale video met een beeldverhouding van 16:9.
  • Video’s moeten minimaal 30 beelden per seconde en een resolutie van 720 pixels hebben.
  • Video mag niet groter dan 650 MB zijn (3.6GB voor video’s van 60 minuten).
  • De aanbevolen grootte voor omslagfoto’s is 420 x 654 (of een verhouding van 1:1,55).

Stap 3: Kies een pakkende thumbnail/omslag voor je video. Dit is het eerste beeld dat mensen zien in het menu, dus zorg altijd dat je de aandacht trekt van de potentiële kijkers. Je kunt je eigen afbeeldingen uploaden of een voorgeselecteerd stilstaande beeld uit de video kiezen.

Stap 4: Schrijf je eigen titel en omschrijving. Hier kun jij jouw relevante trefwoorden toevoegen zodat je video makkelijker te vinden is. Het is ook mogelijk om links in de beschrijving toe te voegen.

Stap 5: Naast IGTV kun je de video ook direct delen via Facebook. Klik op ‘Plaatsen’ als je een keuze hebt gemaakt. Je video is nu terug te vinden op IGTV.

Benieuwd naar IGTV? Lees hier meer over de mogelijkheden van het platform.

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...