Video delen op je WordPress website
10 december 2019

Een video is een krachtige manier om mensen te laten zien waar je bedrijf voor staat, wat jullie doen en vooral hoe jullie dat doen. Mensen zijn meer geneigd een product of een dienst aan te schaffen na het bekijken van een video. De conversie van video ligt namelijk veel hoger dan elk ander medium! Een video op je website is dus een goed idee.

Je hebt dus die geweldige video gemaakt en wilt deze nu delen. Maar hoe plaats je deze dan op je WordPress website? Dat leggen wij je graag uit.

Snelle links

Video direct uploaden naar je website

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je video te uploaden via WordPress. Met een paar klikken staat je video al op de juiste pagina of (blog)post.

Stap 1

Ga naar de desbetreffende pagina of post via het WordPress dashboard. Gaat het om een nieuwe pagina of blogpost? Maak deze pagina dan eerst even aan.

Stap 2

Klik op de knop “Media toevoegen”. Dit is een knop met een muzieknootje en een camera. Deze knop is over het algemeen te vinden tussen de titel en het vakje waar jij je tekst (de editor) invult.

Stap 3

Ga boven in de pagina naar Bestanden uploaden en klik op bestanden selecteren. Zoek hier het videobestand dat jij graag wilt uploaden.

Stap 4

Tijdens het uploaden van de video is het mogelijk om een eigen titel en beschrijving toe te voegen. Aan de rechterkant heb je ook de opties “Bijlagedetails” (onderaan). Let er goed op dat je hier kiest voor Mediaspeler insluiten. Dit is de standaard keuze van WordPress.

Stap 5

Klik op invoegen (de blauw knop). De video is nu klaar en beschikbaar voor je pagina. Vergeet niet de pagina of post op te slaan zodat de video daadwerkelijk online zichtbaar is.

 

Waarom je dit het beter NIET kunt doen?

Het is dus gewoon mogelijk om je bestand direct te uploaden naar WordPress.

Desondanks dit gemak raden we dit toch af. Videobestanden zijn erg zwaar voor een server, zeker als je gebruik maakt van gedeelde webhosting. Als je video veel wordt bekeken, heb je de kans dat de gehele website tijdelijk vastloopt. Dit gebeurt dan voor iedereen, hoe zonde is dat!

Daarnaast mis je ook de mogelijkheid om extra bezoekers naar je website te trekken. Een bedrijfsfilm op bijvoorbeeld YouTube kan de aandacht trekken van mensen die anders niet op je website waren gekomen.

Video embedden met een Youtube link

Stap 1

Ga naar YouTube en klik op de video die jij wilt delen.

Stap 2

Kopieer de volledige URL-link van je uitgekozen video. De link ziet er ongeveer zo uit: https://www.youtube.com/watch?v=7ZITLu0vCjY&t=2s 

Stap 3

Open WordPress en ga naar de pagina of post waar jij de video op wilt embedden. Plak de URL in het bericht. Het maakt niet uit of jij de URL in de HTML-editor of visuele editor (Wysiwyg) plakt, het moet in beide editors werken.

Meer hoef je niet te doen. De YouTube video zal nu verschijnen als de aanpassing is opgeslagen.

Een aangepaste YouTube embed-link

De bovenstaande manier maakt het makkelijk om direct een YouTube video online te zetten. Deze functie heeft echter zijn beperkingen. Jouw video heeft namelijk altijd dezelfde grootte en er zullen altijd voorgestelde video’s aan het einde van je bedrijfsfilm te zien zijn. Deze video’s kunnen ook van de concurrent zijn en dat willen wij natuurlijk niet.

Ons advies gebruik de embed link:

Om dit te voorkomen en om andere nuttige aanpassingen te doen aan jouw video adviseren wij om een aangepaste embed link toe te voegen. Gelukkig is de embed link zo te vinden.

Stap 1 Video link ophalen

Open de juiste video op YouTube.

Klik rechtsonder de video op de knop delen. Deze knop is te herkennen aan de pijl naar rechts.

Er komt nu een nieuw scherm met deelopties van YouTube, Klik hier op de optie Embed.

Niet schrikken, er verschijnt nu een hele lange link met veel informatie. Dit is de link die je uiteindelijk gaat gebruiken voor je WordPress pagina. Hier staat alle informatie over jouw video. De link ziet er ongeveer zo uit.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lmXofNkw0n0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Jawel, het is gelukt om de embedlink te vinden. Maar hoe zit het nu met de controle over jouw video en wat kun je aanpassen? Dit is allemaal mogelijk door de embedlink te customizen. Begrijp je HTML-taal niet helemaal? Dat snappen wij! Gelukkig zijn er online allemaal handig tools te vinden om je verder te helpen. Via een YouTube Embed Generator hoef jij niet zelf te coderen. Hier hoef jij alleen jouw video voorkeuren aan te geven en de link wordt vanzelf gemaakt. Klik hier voor een voorbeeld van een YouTube Embed Generator

Stap 2 Code op je wordpress site zetten.

Ga naar WordPress en open de pagina waar jij de video wilt delen.

Plak de embedlink  in de HTML/Tekst editor. Het is niet mogelijk om de link te kopiëren in de visuele editor.

Video plaatsen vanaf Vimeo

Het delen van een Vimeo video op WordPress is bijna hetzelfde als bij YouTube. Vimeo maakt namelijk ook gebruik van de oEmbed functie. Je hebt dus alleen de URL van de Vimeo video nodig.

Stap 1 Link ophalen in Vimeo

Ga naar Vimeo en zoek de video die jij graag wilt delen

Kopieer de URL. De URL van Vimeo ziet er ongeveer zo uit: https://vimeo.com/267575712. Bij Vimeo is het mogelijk om een eigen URL te maken. Wees dus niet verbaasd als er tekst in de URL staat.

Stap 2 Link plaatsen op je pagina

Ga naar WordPress en kopieer de link op je pagina of blogpost. Net als bij YouTube mag dit gewoon in de visuele en tekst editor van WordPress.

Je video is nu toegevoegd aan WordPress.

Je video vanaf Vimeo embedden

Mogelijk vallen wij in herhaling maar net als bij YouTube heb je ook meer controle over je video bij een embedlink van Vimeo. Deze optie is echter extra interessant voor Vimeo omdat je de videospeler kunt aanpassen. Zo is het mogelijk het uiterlijk van de videospeler om te gooien naar je eigen huisstijl.

Stap 1 Embed-code ophalen

Open de juiste video in Vimeo

Klik op de Share knop om de embedlink te ontvangen. Deze knop is onderaan de video te vinden naast het aantal views. Het is ook mogelijk om de shareknop te vinden op de video. Ga met je muis over de video heen en klik op het papieren vliegtuigje.

Je ziet direct de embedlink die jij wilt gebruiken. De link van Vimeo ziet er ongeveer zo uit:

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/267575712?title=0&byline=0&portrait=0″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
<p><a href=”https://vimeo.com/267575712″>Jane</a> from <a href=”https://vimeo.com/user4108343″>VIDEOSNACKS</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Het is bij Vimeo ook mogelijk om online een Generator te vinden. Echter is dit in de meeste gevallen niet nodig. Klik op Show options om direct de link in Vimeo aan te passen.

Stap 2 Code plaatsen op je pagina

Ga naar WordPress en kopieer de embedlink in de tekst editor. Je bedrijfsfilm is nu klaar voor gebruik.

Wil jij nog meer aanpassingsopties voor je video op WordPress. Dan is het handig om één van de (gratis) plugins te downloaden voor je website. 

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...