Video klaar en nu?
19 februari 2019

Yes, je video is klaar. Je bent tevreden met het eindresultaat en wilt dit graag delen met je doelgroep. Maar hoe doe je dit, hoe ga je nu verder en haal je het maximale uit jouw video?

Maak je niet druk, met deze pagina helpt Videosnacks je verder. Hier bespreken we hoe jij het optimale resultaat uit jouw video kunt halen en er het meeste profijt van hebt. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder:

Waar ga je de video delen?

Je hebt de video natuurlijk niet voor jezelf gemaakt en wilt deze zo snel mogelijk delen met de  wereld. Maar waar ga je dit precies doen? Hoe zorg je ervoor dat je video door iedereen wordt gezien?

Een video deel je op de volgende 3 manieren:

 • Via social media
 • Plaats de video op je YouTube en Vimeo kanaal
 • Plaats de video op je website

Voordat je de video gaat delen

Je kunt bijna beginnen met het delen van je schitterende video. Voordat je je video gaat delen is het belangrijk om te kijken naar de bestandsindeling van je video. Dit formaat heeft namelijk invloed op de deelmogelijkheden voor je video!

Wij adviseren je om je video altijd in MP4 te delen. De voordelen voor het uploaden in MP4 zijn:

 • Je video speelt automatisch af op social media. De kijker hoeft de video niet aan te klikken voordat hij afspeelt.
 • MP4 wordt meer gewaardeerd in het algoritme van social media en Google. Je video wordt automatisch beter vindbaar voor je doelgroep.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van je video. MP4 zorgt ervoor dat de originele kwaliteit niet wordt aangepast.
 • De meeste social- en videoplatformen accepteren dit formaat.

Direct op social media

Videomarketing op social media wordt steeds belangrijker, want video is een krachtige manier om warme, persoonlijke connecties op te bouwen. Social media platformen geven gebruikers de mogelijkheid om video’s op verschillende manieren te delen. De makkelijkste manier is om een video te plaatsen via een YouTube link.

Maar hier komt de twist: dit is niet de beste manier om een video te delen!
Met een YouTube link heb je veel minder bereik dan met een native video (video’s die direct op het social media platform geupload worden). Alle social media kanalen willen graag dat je zo lang mogelijk op hun platform blijft. Daarom geven alle platformen prioriteit aan native video.

Plaats dus niet je video op YouTube om vervolgens de link te delen via alle social media kanalen. Het native delen van een video is misschien iets meer werk, maar zo heb je wel een groter bereik.

Native video alleen goed voor bereik? Nee! Er zijn nog meer voordelen. Native video’s worden namelijk automatisch afgespeeld in het nieuwsoverzicht van de kijker. Zo hoeft de kijker dus niet te klikken op de video. Facebook is flink aan het innoveren op gebied van video. Native video’s worden daarom langer bekeken en worden beloond met een betere positie in het nieuwsoverzicht. Daarnaast worden Facebook Native video’s veel vaker gedeeld dan een link via YouTube. Het loont dus echt om video’s direct te delen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Video delen op Facebook

 1. Ga naar Facebook en open de Facebookpagina van je bedrijf of organisatie. Hier kun je een nieuw bericht aanmaken. Voor het plaatsen van een video kies je aan de bovenkant foto/video.
 2. Je hebt het originele bestand nodig in MP4. Zoek de juiste video op je computer, selecteer de video en klik op uploaden.
 3. Facebook begint nu met het uploaden van je video. Dit kan even duren. Gelukkig kun je aan de slag met de instellingen van de video.

Algemene instellingen

Facebook geeft je de mogelijkheid om een titel en wat tags toe te voegen aan je video. Dit is niet verplicht maar het kan erg handig zijn. De titel en tags zorgen dat de video makkelijker gevonden kan worden binnen Facebook.

Naast de titel en tags is er ook ruimte voor een aangepaste thumbnail. Net zoals YouTube bepaal je zelf de afbeelding van de video. Je kan kiezen tussen voorgeselecteerde fragmenten of zelf een thumbnail toe te voegen.

Ondertiteling

Een ondertiteling is erg belangrijk voor je video op Facebook. 85% van de video’s op Facebook wordt namelijk zonder geluid bekeken. Het is een handig middel om de kijker langer te laten kijken en je boodschap beter over te laten komen. Bij onderschriften kun je de ondertiteling handmatig toevoegen.

Geavanceerde instellingen voor je video

De geavanceerde instellingen richten zich voornamelijk op de distributie van de video. Hier kun je aangeven waar de video op mag verschijnen. Via het drop-down menu kun je de instelling wijzigen. Zo is het mogelijk om de video niet zichtbaar te maken in de tijdlijn van anderen. Dan moeten mensen echt naar je pagina gaan om de video te zien.

 1. Voeg de tekst voor je post toe aan je video en klik op publiceren.

 

Video delen op LinkedIn

 1. Ga naar Linkedin. De beste manier om de video te delen is om hem direct op jullie bedrijfspagina te zetten. Ga naar de bedrijfspagina door rechtsboven op ‘Ik’ te klikken.
 2. Bovenaan de pagina zie je een blokje waar je een update kunt plaatsen. Klik op het videocameraatje.
 3. Zoek je video op en druk op openen om de video te plaatsen.
 4. Nu zie je je video verschijnen en kun je tekst boven de video plaatsen.
 5. Wil je ondertiteling plaatsen? Dit kun je doen door de video te bewerken. Klik op het pennetje in je de video. Selecteer het SRT-bestand om de ondertiteling onder de video te plaatsen.
 6. Uploaden maar!

  Delen via YouTube

Tegenwoordig kun je niet meer om YouTube heen. Dat is niet gek want er zijn maar twee websites die meer bezoekers krijgen in de hele wereld. Alleen Google en Facebook ontvangen meer bezoekers. Het aantal bezoekers van YouTube blijft groeien, terwijl het aantal bezoekers van Facebook alleen maar daalt. Het is dus een goed idee om je video te delen op YouTube. Er zijn daar immers genoeg bezoekers die jouw video kunnen zien!

Dit is echter niet de belangrijkste reden om een video op YouTube te plaatsen. Een video op YouTube verhoogt namelijk de vindbaarheid van je website want YouTube is eigendom van Google. De zoekmachines indexeert de video en gebruikt de informatie (video, tekst en thumbnail) voor de vindbaarheid van je website. Als de video op de juiste manier wordt geoptimaliseerd, wordt de video hoger in de zoekresultaten getoond.

Waarom Vimeo

Naast YouTube adviseren wij ook om de video te delen op Vimeo. Vimeo is een videoplatform dat zich richt op kwalitatieve content. Het is niet voor niets een broedplaats voor filmmakers en creatievelingen. Bij Vimeo ligt de focus geheel op je video.

Voordelen voor het plaatsen van een video op Vimeo:

 • Controle over je eigen video. De video kan niet gedownload worden.
 • Je video wordt altijd in de juiste kwaliteit afgespeeld. Dit is niet meer afhankelijk van de kijker of YouTube. Zo zorg je ervoor dat de kijker de juiste ervaring krijgt.
 • Vimeo geeft veel opties om de videospeler aan te passen naar je eigen wensen. Dit maakt het makkelijker om de video in te sluiten op je eigen website. De videospeler kan geheel worden veranderd naar de branding van je website.
 • Weinig tot geen advertenties. Dit zorgt voor een schone lay-out zonder interactieve linkjes. De focus ligt op je video. De kans is groter dat de kijkers je video echt helemaal afkijken.
 • Je kunt een wachtwoord op je video zetten. Op deze manier kun je de video delen met een bepaalde groep.
 • Het publiek van Vimeo is vriendelijk en professioneel. Je ontvangt relatief weinig negatieve berichten, wat op YouTube helaas nog wel eens een keer kan voorkomen. Dit zorgt voor een betere interactie met je doelgroep.

Voor €6,- per maand heb je al een account van Vimeo. Met dit account krijg je voorrang op gebruikers met een gratis account en hou je volledige controle over je eigen video.

Wist je trouwens dat Vimeo een anagram is van movie. 

Video op je eigen website

Dan is er natuurlijk nog je eigen website! Visuele content is populair en dat moet gedeeld worden op je website. Natuurlijk omdat je dit wilt delen, maar ook omdat Google jouw website een hogere plek in de zoekresultaten geeft als je een video plaatst. Een goed geoptimaliseerde video vergroot dus de vindbaarheid van je website.

Jij bepaalt zelf waar jij de video deelt op je website. Zo kun je de video in een blogpost verwerken, inzetten als visitekaartje voor het publiek of als introductie dienen voor een afdeling. En denk maar zo: als een foto al meer zegt dan 1000 woorden, hoeveel zegt een video dan wel niet over jouw bedrijf?

Zorg ervoor dat de video direct afspeelbaar is op de website. Niets is vervelender om eerst naar een andere pagina te gaan om de video te bekijken. Zo kun je de video delen via Vimeo. De persoonlijke videospeler zorgt ervoor dat hij perfect past bij je website.

Heb je nog vragen over het delen van video? Neem contact op met Jane van Videosnacks.

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...