Video verbergen op YouTube voor intern gebruik
13 maart 2019

Eindelijk! Je (bedrijfs)video is klaar en kan gedeeld worden. De video is alleen voor intern gebruik en het is dus niet de bedoeling dat iedereen die ziet. Nu wil je natuurlijk niet dat je de video individueel naar iedereen toe moet mailen (Zo’n groot bestand toevoegen is een nachtmerrie!). De vraag is dus: hoe zorg je ervoor dat je de video intern gemakkelijk gedeeld kan worden?

YouTube heeft daar gelukkig(!) een handig trucje voor. Het is namelijk mogelijk om de video verborgen te delen. Op deze manier staat de video wel online maar kan niet iedereen hem zien. In deze quicklearning leggen wij exact uit wat een verborgen video is en hoe jij dit zelf kan toepassen.

Verborgen video’s

Via YouTube is het mogelijk om de privacy instelling van je video aan te passen naar verborgen. Verborgen video’s en afspeellijsten kunnen worden bekeken door iedereen die de link ontvangt. Deze URL kan ook gebruikt worden om de video te delen met overige mensen.

Het is belangrijk dat de link alleen wordt gedeeld met betrouwbare medewerkers/partners. De link kan namelijk gemakkelijk gedeeld worden met derden. Het is bij YouTube niet mogelijk om de video te beveiligen met een wachtwoord zoals bij Vimeo. Lees daar meer over in onze Quicklearning Video’s verborgen delen via Youtube & Vimeo. 

Jouw video op verborgen zetten

YouTube hanteert “Openbaar” als standaard instelling bij elke video. Dit betekent dus dat je de privacyinstelling moet aanpassen

Tijdens het uploaden

Als je video nog niet is toegevoegd aan YouTube kun je direct de privacy instelling aanpassen. Dit doe je tijdens het uploaden. Nadat je een video hebt geselecteerd vanaf je computer krijg je automatisch de keuze om de privacy instelling aan te passen. Hier kies je de optie: Verborgen. De video wordt direct verborgen online gezet.

Na het uploaden

Staat je video al online, maar wil je toch de video verborgen delen? Om de privacy instellingen van je video’s aan te passen moet je inloggen op YouTube. Klik rechtsboven op je gebruikersafbeelding. Via ‘’YouTube Studio’’ kun je je eigen kanaal aanpassen. Het is ook mogelijk om op deze link te klikken. Zo kom je direct bij videobeheer.

Selecteer video’s in het menu aan de linkerkant. Sleep de muis naar een video en klik op het oogpictogram. Hier kun je de zichtbaarheid (en dus de privacy instelling) kiezen en ‘’Verborgen’’ selecteren. Het is op deze manier ook mogelijk om een verborgen video weer online te zetten.

Benieuwd naar de overige privacy instellingen van YouTube? Bekijk onze Quicklearning Privacyinstellingen Youtube.

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'