Video verbergen op YouTube voor intern gebruik
13 maart 2019

Eindelijk! Je video voor het bedrijf is klaar en kan gedeeld worden. De video is echter voor intern gebruik, het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen het ziet. Nu wil je natuurlijk niet dat je de video individueel naar iedereen toe moet mailen (Zo’n groot bestand toevoegen is een nachtmerrie!). De vraag is dus: hoe zorg je ervoor dat je de video intern gemakkelijk gedeeld kan worden?

YouTube heeft daar gelukkig(!) een handig trucje voor. Het is namelijk mogelijk om de video verborgen te delen. Op deze manier staat de video wel online maar kan niet iedereen hem zien. In deze quicklearning leggen wij exact uit wat een verborgen video is en hoe jij dit zelf kan toepassen.

Verborgen video’s

Via YouTube is het mogelijk om de privacyinstelling van je video aan te passen naar verborgen. Verborgen video’s en afspeellijsten kunnen worden bekeken door iedereen die de link ontvangt. Deze URL kan ook gebruikt worden om de video te delen met overige mensen.

Het is belangrijk de de link alleen wordt gedeeld met betrouwbare medewerkers/partners. De link kan namelijk gemakkelijk gedeeld worden met derden. Het is bij YouTube niet mogelijk om de video te beveiligen met een wachtwoord zoals bij Vimeo. Lees daar meer over in onze quicklearning Video’s verborgen delen via Youtube & Vimeo. 

Jouw video op verborgen zetten

YouTube hanteert “Openbaar” als standaard instelling bij elke video. Dit betekent dus dat je de privacyinstelling moet aanpassen

Tijdens het uploaden

Als je video nog niet is toegevoegd aan YouTube kun je direct de privacyinstelling aanpassen. Dit doe je tijdens het uploaden. Nadat je een video hebt geselecteerd vanaf je computer krijg je automatisch de keuze om de privacyinstelling aan te passen. Hier kies je de optie: Verborgen. De video wordt direct verborgen online gezet.

Na het uploaden

Staat je video al online, maar wil je toch de video verborgen delen? Om de privacyinstellingen van je video’s aan te passen moet je inloggen op YouTube. Klik rechtsboven op je gebruikersafbeelding. Via mijn kanaal kun je je eigen kanaal aanpassen. Linksboven zie je de optie videobeheer. Het is ook mogelijk om op deze link te klikken. Zo kom je direct bij videobeheer.

Selecteer video’s in het menu aan de linkerkant. Sleep de muis naar een video en klik op het potloodpictogram. Hier kun je de zichtbaarheid (en dus de privacyinstelling) kiezen en Verborgen selecteren. Het is op deze manier ook mogelijk om een verborgen video weer online te zetten.

Benieuwd naar de overige privacyinstellingen van YouTube? Bekijk onze quicklearning Privacyinstellingen Youtube.

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'