Videoboodschap versturen
2 juni 2020

Wist je dat je 80% meer kans hebt op een reactie van een klant als je een persoonlijke videoboodschap verstuurt? Video’s worden namelijk erg gewaardeerd! Een videoboodschap is dus een geweldige manier om je klanten te benaderen. Mensen willen niet voor niets persoonlijk aangesproken worden.

Maar hoe verstuur je deze dan via de mail? Als je het losse bestand toevoegt, oogt de e-mail onpersoonlijk en de video mag niet te groot zijn. Geen zorgen, Videosnacks heeft de oplossing om je persoonlijke videoboodschap toch goed te versturen via de mail. Waar wacht je nog op?

 

Persoonlijk werkt gewoon goed

Een videoboodschap is een geweldig manier om iets persoonlijk over te brengen. Je kunt een persoonlijke videoboodschap voor verschillende doeleinden en boodschappen inzetten. Zo kun je een video gebruiken ter onderbouwing van een offerte, voor het benaderen van nieuwe leads of om simpelweg uitleg te geven over een product of dienst. Je hebt zelf de vrijheid om te doen wat je wilt.

Zelf filmen van je boodschap

Nu het doel van je videoboodschap duidelijk is, kun je aan de slag – hoera! Voordat je begint met zelf filmen, is het belangrijk dat je weet wat je gaat doen. Schrijf vooraf uit wat je gaat zeggen. Maak de boodschap zo kort en persoonlijk mogelijk. Je kunt de naam van de ontvanger en de bedrijfsnaam noemen voor extra effect.

Tijdens het filmen is het belangrijk dat de klant goed hoort wat je zegt. Goed geluid wordt vaak onderschat door filmmakers. Zelf filmen doe je het best met een dasspeld-microfoon. Je hebt geen last van achtergrond geluid en het apparaat is makkelijk om te gebruiken. Benieuwd naar de drie benodigdheden voor een professionele video? Lees hier onze tips voordat je zelf gaat filmen.

Zet de videoboodschap online

Het is mogelijk om het bestand van je videoboodschap via de mail aan iemand te sturen. Maar zoals hierboven al gezegd, adviseren we je vooral om dit niet te doen. Je e-mail wordt veel te groot en dit staat niet professioneel. Het haalt zelfs de kracht van je video onderuit.

Je kunt het best je videoboodschap online zetten op YouTube en Vimeo. Dit zijn de twee bekendste platformen op video-gebied, die wel beide andere methodes gebruiken voor het delen van video’s. Wil je weten welk platform het best past bij je video? Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je een video upload op YouTube of Vimeo kan deze standaard door iedereen gezien worden. Dit wil je natuurlijk niet met je persoonlijk videoboodschap. Gelukkig hebben beide videoplatformen de mogelijkheid om de privacyinstellingen van een video op verborgen te zetten. Zo weet je zeker dat je video niet door de verkeerde personen bekeken wordt.

 

Zet de video op je eigen (WordPress) website

Geweldig, je video staat online en de videoboodschap is goed beveiligd tegen ongewilde kijkers. Het is bijna tijd om de ontvanger naar je video te begeleiden. Via je e-mail kun je een YouTube of Vimeo link delen, maar dit is een gemiste kans. Het is veel beter om een nieuwe pagina te maken op je website. Zo krijgt de ontvanger een persoonlijker ervaring en is hij ook nog eens direct op je website: win-win situatie!

Maak een nieuwe pagina aan, speciaal voor de videoboodschap. Voeg de video toe via YouTube of Vimeo. Deze pagina is direct een kans om er iets moois van te maken. Verfraai de pagina met een tekst, belangrijke linkjes, afbeeldingen en uiteraard een contactformulier. Zo wordt het nog makkelijker om contact met je bedrijf op te nemen. Zorg er wel voor dat de pagina gepubliceerd is en online staat.

Bij het aanmaken van een nieuwe pagina is het belangrijk dat de pagina niet gevonden wordt, zeker niet in het overzicht van Google. Zorg ervoor dat de naam van de klant/ontvanger niet in de hyperlink staat. Maak je gebruik van WordPress? Dan kun je plugins inschakelen om je verder te helpen. Een plugin zoals Yoast  heeft de optie om een pagina onvindbaar te maken.

Benieuwd hoe je een video moet uploaden naar je WordPress website? Klik hier voor een duidelijk beschrijving! Video delen op je WordPress website

Tijd om de e-mail te versturen

                                        

Nu is het tijd om je e-mail zo persoonlijk mogelijk te maken. Dit doe je niet door een link te delen in een e-mail, je hebt niet voor niets je best gedaan om een eigen (WordPress) pagina aan te maken. Haal optimaal resultaat uit je e-mail door een afbeelding of screenshot toe te voegen.

Het is mogelijk om de screenshot direct te maken uit de videoboodschap. Tijdens het filmen ben je echter vaak aan het praten en dat ziet er niet altijd even aantrekkelijk uit. Om dit te voorkomen kun je na het filmen ook een eigen aparte foto maken. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding in de e-mail nog professioneler overkomt. Zorg er wel voor dat je dit voor, tijdens of na het filmen maakt en niet later. Op deze manier zien de spreker en de achtergrond er hetzelfde uit.
Wil je de afbeelding graag bewerken/opfleuren, maar ben je geen designer? Er zijn online genoeg gratis websites die dit erg simpel maken. Zeker Canva is een aanrader want de website is erg gebruiksvriendelijk. Iedereen kan het gebruiken.

Snij de afbeelding bij en plaats hem in de e-mail van de ontvanger. Indien nodig, voeg extra tekst rondom het plaatje. Zorg ervoor dat de tekst kort, duidelijk en pakkend is. Sleep je muis over de afbeelding en klik met je rechtermuisknop op het plaatje. Kies in het menu: hyperlink of koppeling toevoegen. Hier kun je de link/URL van je webpagina die je net hebt gemaakt. De ontvanger hoeft nu alleen maar op de afbeelding te klikken, hij wordt dan automatisch doorgestuurd naar de juiste pagina.

En versturen maar! Je persoonlijke videoboodschap is klaar voor gebruik. Tevreden met het resultaat of blijf je juist hangen bij één van de stappen?

Lees meer over '🎞️ VIDEO'S DELEN'

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

Hoe voeg ik een abonneerknop toe aan mijn video?

 Eindelijk! Je kanaal is klaar en de eerste video’s staan online. Je bent tevreden met het resultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat kijkers je YouTube kanaal ook echt gaan volgen? Dit doe je natuurlijk door zelf een abonneerknop toe te voegen aan je video. YouTube...