Vierkant filmen – waarom en hoe doe je dat?
19 februari 2019

Tegenwoordig zie je overal vierkante video’s. Zelfs de meest populaire video creators zijn al overgestapt naar vierkant filmen. En dat is logisch: vierkante video’s krijgen over het algemeen meer views! Daarnaast stimuleren deze video’s meer interactie dan andere video’s. Maar waarom is dit zo? En hoe zorg je ervoor dat je video’s vierkant worden?

Ook wanneer het gaat om vierkant filmen, staat Videosnacks voor je klaar. Hier bespreken wij precies waarom vierkant filmen zo’n groot succes is. En we leggen je uit hoe jij je video vierkant krijgt. Zo kun jij straks direct aan de slag – fijn, toch?

Perfect voor social

Social media is volop aan het experimenteren met vierkante video’s. Een logische stap want social media gebruik verschuift steeds meer van de desktop naar de smartphone. Facebook, LinkedIn en uiteraard Instagram zijn nu al goed ingespeeld op verticale video’s. Videoplatformen zoals YouTube hebben al aangegeven dat de mobiele app binnenkort alle videoformaten gaat ondersteunen. Zo heb je dus nooit meer zwarte balken naast een verticale video, maar is het dus ook mogelijk om vierkante video’s te delen. Er zit dus echt toekomst in vierkante video’s.

 

Vierkante video is altijd een goede video

Je kent het vast wel: je wilt een video op je smartphone kijken, maar moet eerst je mobiel draaien van horizontaal naar verticaal. En met het volgende filmpje weer van verticaal naar horizontaal. Je zou er draaierig van worden. Bij vierkante video’s heb je dit probleem niet. Of je je mobiel nu liggend of staand houdt, een vierkant video is altijd goed in beeld. Daarnaast neemt de video altijd evenveel ruimte in beslag. Het oneindige draaien is dus verleden tijd met een vierkante video.

 

Video is groter in beeld

Een vierkante video wordt ingezet voor doelgroepen die video’s op mobiele apparaten kijken. Zo is Instagram het perfecte voorbeeld van een platform voor vierkante video’s. Een groot voordeel voor vierkante video’s op smartphones is dat het beeld veel groter is. Over het algemeen is een vierkante video ongeveer 80% groter dan een horizontale video. Hierdoor is deze beter in beeld en zal de vierkante video dus sneller bekeken worden! En dit wil iedereen natuurlijk.

Hoe neem ik een video vierkant op?

Nu komt het lastigere werk! Ga achter de camera staan of open de camera op je smartphone en je ziet het direct. Er is geen optie om een vierkante video te schieten. Dit bestaat gewoon simpelweg nog niet.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig een mobiele app voor alles, dus ook voor vierkante video’s. Wij adviseren om zelf vierkante video’s te maken met een smartphone. Dit zorgt voor veel gemak en direct resultaat. Hieronder volgt een overzicht van de beste, gratis apps voor vierkant filmen.

Let op: Tegenwoordig hebben sommige smartphones de optie om vierkant te filmen. Bekijk goed de instellingen van je toestel voor het downloaden van de app.

Clips

De beste applicatie op dit moment is Clips. Deze app van Apple zorgt dat je gemakkelijk een vierkante video kan opnemen. Daarnaast is het bij Clips mogelijk om direct jouw gesproken tekst te ondertitelen. Op deze manier is je video direct klaar voor social media. Het enige nadeel van Clips is dat hij alleen beschikbaar is voor Apple toestellen.

Apple 

Instagram

Een goede app voor vierkante video’s staat mogelijk al op je mobiele telefoon. Instagram is gemaakt voor de vierkante video. Neem in de app een video vierkant op en sla vervolgens de video op in je smartphone. Op deze manier is het mogelijk om een video te schieten zonder hem direct online te delen.

 

Lees meer over '💡 STRATEGIE'

Onboarden met video

Onboarden met video

Inwerkvideo’s hebben een aantal voordelen; nieuwe werknemers ervaren een warm welkom en het bespaart het bedrijf heel veel tijd en geld. Start nu!